7 autótípus, amit a Magyar Nők a leginkább kedvelnek

7 autótípus, amit a Magyar Nők a leginkább kedvelnek

Nők nagy százaléka rajong a vezetésért és örömmel válogatnak a különböző autómárkák közül, hogy valóban megtalálják azt a modellt, ami 100%-ban kiszolgálja az igényeiket. De mi is lehet egy Nő igénye az autóvásárlás során? Mely márkákat és típusokat preferálják? Erről kérdeztük meg Hölgy Ügyfeleinket.

Elsőre azt gondolhatnánk, hogy biztosan a legfontosabb, hogy milyen színű vagy árnyalatú maga az autó, de a Nők jóval inkább alapoznak arra, hogy praktikus és biztonságos legyen a gépjármű, amit vezetnek. Továbbá könnyen lehessen parkolni vele és persze megbízható is legyen, ne robbanjon le úton, útfélen. Természetesen autóvásárlásnál fontos szerepet tölt be az anyagi lehetőség, illetve a család szükségletei is, ami tovább szűkítheti a kínálatot.

Amennyiben használt autót vásárolnak a Hölgyek, akkor mindig szeretnek a jól bevált, minősített telephelyekről válogatni, és a legtöbb esetben magukkal viszik az autószerelőjüket vagy valamelyik hozzáértő férfi ismerősüket, hogy az autó műszaki állapotát is megfelelően ellenőrizhessék.

Alább összeállítottunk egy listát a Hölgyek kedvenc autó modelljeiről, aminek forrását 150 megkérdezett Hölgy Ügyfelünk, illetve Hölgy ismerőseink preferencia listája adta.

Nos, íme a 7 legkedveltebb autómodell, melyeket Nők nagy százaléka választ:

7.) Ford Focus, élvezetes vezetési élmény:

Ford Focus 2022

Kiforrott műszaki tartalom, megbízható konstrukció, jó helykínálat. Kimondottan élvezetes vezetni, jó motorokkal rendelkező járgány. Jól szolgál a mindennapokban, megbízható. Bár a hátsó üléssor lehajtása lehetne könnyebb is, ha egy negatívumot is hozzá kellene szólnunk. Az 1.4-es benzines gyenge, érdemes legalább 1.6 literest venni, ha országúton és autópályán is használnánk. Megbízható modell, bár motorvezérlési hiba előfordulhat. A szerviz intervallum hosszú, a nagyobb javítások nem olcsók. Gyakran van szükség izzócserére, az elsőkhöz alig lehet hozzáférni. De összességében szerethető, praktikus igazi családi autó!

6.) Mazda 3, az igazán megbízható modell:

Mazda 3 2022

Japán kiszámíthatóság, megbízhatóság és tartósság, arról nem beszélve, hogy a Mazda modellek közül is az egyik kedvenc a Mazda 3. Az autó nem túl hivalkodó, sőt inkább a visszafogottság jellemzi, belseje nagy és kényelmes. Barátok, családtagok is komfortosan utazhatnak benne. Jól pakolható, ötajtós verzióban is elérhető, melyet a Hölgyek előszeretettel választanak. Mazda 3 modell elérhető benzines és dízeles változatban is.  Aki a magyar viszonyokhoz képest átlagos körülmények között autózik, annak a Mazda3 benzinesként tökéletesen megfelelő. Futóműve a lehetőségekhez mérten jól bírja a hazai utakat, még a lengéscsillapítók meghibásodása sem túlzottan jellemző, a multilink hátsó futómű ugyanakkor sok szilentet rejt; hibalehetőség van, de hiba kevésbé jellemző. Japán megbízhatóság, így a szervizelés a legtöbb esetben gördülékeny és az árak is az átlagos szinten mozognak.

5.) Alfa Romeo MiTo, az igazi olasz csoda:

Alfa Romeo MiTo 2022

Stílusos formaterv, esztétikus belső tér, pörgős motorok, ötcsillagos biztonság és az „Alfa Romeo” család összetartozását adó márkatársi baráti integetés és egymásra villogás várja a MiTo tulajdonosokat! A Hölgyek visszajelzései alapján fantasztikus érzés vezetni ezt a kis kompakt coupé autót, hisz igazából már az alap felszereltség is nagy komfortot nyújt, de rengeteg extrával is fel lehet vértezni kedvencünket. Ami negatív pont lehet, hogy nehézkes belőle a kilátás – főleg hátra –, a keret nélküli ajtók hatalmasak és igen messzire nyílnak, illetve a hátsó üléseknél nincs sok hely a lábaknak. Alapvetően azonban ez a sportos megjelenésű, vagány olasz csoda is nagy kedvenc a Hölgyek körében, ami a fentiek tükrében nem is csoda. Bár szakemberek szerint az Alfa Romeo MiTo nem a legkönnyebb eset, ha szervizelésről van szó, azonban megfelelő odafigyelés és rendszeres karbantartás mellett, számíthatunk rá a mindennapokban, és nem fog cserbenhagyni!

4.) Fiat 500, a csajos autó:

Fiat 500 Abarth 2022

Egy újabb olasz autó a képzeletbeli dobogó közelében: az igazi olasz életstílus megtestesítője, amiért sok Hölgy rajong. Apró, modern és a parkolás is igazán könnyű ezzel a járgánnyal. Az alapmodellhez is jár a szervokormány, két elektromos ablak és a központi zár. Rengeteg extrával lehet ezt a modellt beszerezni, a lista hosszú és a tételek nem is vészesen drágák. A Fiat 500 felszereléséhez tartozik még az egyedi színes belső tér, ötcsillagos törésteszt, hét légzsák, köztük egy térdlégzsák is. Fenntartási költsége alacsony, motorjai takarékosak, technika kiforrott, így nem lesz vele sok baj. Nem is csoda, hogy ez az egyik kedvenc a női vásárlók körében. Összességében elmondhatjuk róla, hogy praktikus, feltűnően szép és könnyen fenntartható, a városban pedig szinte bárhol könnyű vele parkolni!

3.) Mercedes A-osztály, az örök klasszikus:

Mercedes Benz A Osztály 2022

A legkisebb Mercedes a női tekinteteket azonnal meglágyítja és nincs olyan Nő, aki nem tud ebbe a modellbe beleszeretni. Prémium hangulat, kényelmes, magas ülőhelyzet, a párnázás szuperül feszesen tartja a női hátakat. A motor halk és erős, a váltó pontos, a kényelem pedig megkérdőjelezhetetlen. Dobogónk harmadik helyezettjéhez magas szintű aktív és passzív biztonság és tágas utastér is jár. Az egyik legbiztonságosabb kisautóról van szó, de ha szervizbe kell vinni, akkor bizony egy prémium márkával kell számolni, ugyanis az alkatrészek nem olcsók.

2.) Az egyes BMW meghatározó modell a Nők körében:

BMW 1 2022

Ezüstérmesünk bájos, szerethető és praktikus. Bár fontos kiemelni, hogy a hátsó ülésekről kihagyták az Isofix bekötési pontokat, így a gyermekülés csak hagyományosan rögzíthető. A hátsó kerékhajtás és a modern forma miatt, az autónak nem túl nagy a csomagtere, de azért egy kiadós bevásárlás után is bőven pakolhatunk bele. Aki szeret sportosan vezetni, azoknak jó hír, hogy az egyes BMW-nél a legkisebb motor is 116 lovas, a hátsó kerekekre szabaduló erő pedig könnyedén mozgathatja az 1280 kilós járművet. Eddigi tapasztalatok alapján megbízható autóról van szó, nem kifejezetten szervizigényes, de ha mégis hibát észlelünk, akkor bizony drága szervizköltséggel lehet számolni. Az alkatrészek sem túl olcsók, ezzel mindenképp kalkulálni kell.

1.) Az igazán figyelemreméltó, Mini Cooper:

Mini Cooper 2022

Első helyezettünk megjelenése magáért beszél, így nem csoda, hogy a Hölgyek többsége rajong is ezért a csodajárgányért. Stabil és biztonságos autóról beszélünk. Dinamikus vonalak, letisztult stílus, rengeteg színvariáció és igényesen összeállított, különleges beltér, ami egyszerre sportos és elegáns küllemet varázsol az autónak. A fenntartása azonban nem a legolcsóbb kategóriába tartozik, viszont érdemes mindig a megfelelő szakemberre bízni a szervizelését, karbantartását!

Bár sok az előítélet az olasz autókkal és a prémium szegmens kisautóival szemben, tapasztalatból írhatjuk, hogy a megfelelő karbantartással és odafigyeléssel ezek az autók hosszú évekig valódi hű társai, stabil partnerei lehetnek tulajdonosaiknak. Amit szakmailag mindenképp javasolni szoktunk, hogy minden kellemetlen helyzet előfordulásának lehetőségét minimalizálva, legalább a tavaszi és őszi gumiszerelések alkalmával kérjék autóik átvizsgálását és az időjárásnak megfelelő felkészítését a hölgyek. Ilyenkor általában egy körben elvégezhető a gumicsere és az időszakos szerviz is.

Bármilyen modellt is választanak a Hölgyek, mi már egy apró hibánál is mellettük leszünk! Több száz Hölgy Ügyfelünknek köszönhetően elmondhatjuk, hogy igen, létezik megbízható autószerviz, ahol minden szempontból biztonságban tudhatják négykerekű kedvenceiket!

Kérdés és kérés esetén is fordulj hozzánk bizalommal, állunk ügyfeleink rendelkezésére!

Pénztárcabarát Autószervíz Nőknek · Újpesten » Green Car