Az ember, aki 382 napig nem evett

Az ember, aki 382 napig nem evett

Angus Barbieri úgy lett híres, mint az a férfi, aki több mint egy évig nem evett. A drasztikus fogyókúra előtt Barbieri annyira túlsúlyos volt, hogy az orvosok azt mondták neki, már nem sokáig élhet így.

Az olasz származású skót férfi 1965-ben, 27 éves korában 207 kilót nyomott, és azt mondta az orvosoknak bármire hajlandó lenne a fogyás érdekében. A szakértők 40 napos böjtöt javasoltak neki, hogy ezalatt csak vizet igyon.

Az orvosok meg voltak győződve róla, hogy a férfi nem bírja 2–3 napnál tovább a böjtöt. Végül azonban igazi történelmi rekord szemtanúi lehettek: Barbieri 392 napig nem fogyasztott szilárd élelmiszert.

A férfi egy kórházban kezdte ezt a „fogyókúra kezelést”, orvosi megfigyelés mellett, és ahogy egymás után teltek a napok, hetek, és az orvosok azt látták, hogy Barbieri jól érzi magát – a vércukorszintje alacsony az elfogadható határokon belül –, és hazaengedték.

Ezután már csak rendszeres ellenőrzésre járt be a kórházba. A vérvizsgálatok megerősítették, hogy a férfi valóban nem evett semmit.

Végül 382 nap múlva 74 kg lett a testsúlya.

Természetesen én nem javaslom senkinek, hogy kövesse a fenti világrekorder példáját.

A Testszerviz étrend nem koplalás vagy böjt!

A testsúlyunk megőrzése vagy túlsúly esetén a csökkentése azonban kétségtelenül fontos az egészségünk javítása vagy megőrzése szempontjából.

A túlsúly vagy annak súlyosabb formája, amit már három kategóriába besorolt elhízásnak tekintenek az orvosok súlyos egészségügyi kockázat.

Az elhízás az orvostudomány szerint az egyik legnagyobb kockázatnövelő körülmény, ami rontja a cukorbetegeknek, a szív-és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedésekben szenvedők életkilátásait, valamint súlyosbítja a mozgásszervi megbetegedéseket is.

Éppen ezért fontos lenne az ideális testsúlyunk visszanyerésének vagy megőrzésének a képessége. Ennek elérése lehetséges. Ezt tanúsítja a Testszerviz 3 hónapos Prémium Programját már sikeresen lezáró ügyfelek, egyre gyarapodó közössége.

A Testszerviz 3 hónapos Prémium Programjára itt a belépő: jelentkezz az első, ingyenes konzultációdra, amikor megismered, hogy mit nyújthat ez a program számodra!

Az ember gyerekként – ha egyébként egészséges – nem törődik a testsúlyával. Annyit és azt eszik, amennyit csak akar. Nem kell diétáznia, nem kell magát megtartóztatnia.

Felnőttként már más a helyzet.

Erre a gyerekek és a felnőttek hormonális működésének a különbsége ad magyarázatot.

Ismerd meg te is a hormonok csodálatos világát a Kulcs a hormonokhoz című könyvből vagy az ezt a könyvet is tartalmazó könyvcsomagokból!

Ahhoz, hogy a testsúlyunkat kézben tudjuk tartani rendelkezni kell a megfelelő tudással. Ezt adja meg a Kulcs a zsírégetéshez könyv, illetve az ez a könyvet is tartalmazó könyvcsomag kínálat.

A testsúlykontrollhoz szükséges a zsírégetés beindításához és fenntartásához egyrészt szükséges tudás, másrészt kellene azok a vitaminok és más tápanyagok, amik napi szinten támogatják ezt a kívánatos folyamatot.

Ilyen vitamin a C- és D-vitamin, a B-komplex vitaminjai, amik szükségesek a szénhidrátok jó kezeléséhez. Az ásványi anyagok közül a kalcium és magnézium is nagyon hasznos a zsírégetés szempontjából is. De itt nem állhat meg a felsorolás, éppen ezért fontos a megfelelő napi tápanyagbevitel.

Ez a legkönnyebben ma a 21. század elvárásainak megfelelő, nagy hatékonyságot biztosító folyékony készítmények fogyasztásával érhető el. Ilyen készítménycsalád a Vitalissimo webáruház kínálatában szereplő egyedülálló SWEDISH NUTRA TERMÉKCSALÁD.

Ne törődj bele a túlsúlyba, ami nem csupán esztétikai kérdés! De nem kell nádszálvékony karcsúnak se lenned ahhoz, hogy rendben legyél!

A kitartás és a tudás egymást segítve valóban nagyon hatékony kombináció!

Az egészséges étrend kialakítása érdekében annak a tudása is fontos, hogy milyen gyümölcsben és zöldségben milyen tápanyagtartalom van, azaz egyáltalán mit várhatunk attól, amikor megeszünk egy almát vagy valamilyen főzeléket.

A Kulcs a tápanyagokhoz című könyvemet pontosan ezért írtam meg.

A könyvben nem csak az egyes gyümölcsöknek vagy növényi ételalapanyagoknak a tápanyagtartalma olvasható, hanem benne vannak a húsok és belsőségek tápanyagleírásai is.

A könyv kiemelten foglalkozik azokkal a főzési és sütési eljárásokkal is, amik kíméletesebbek a tányérra kerülő ételösszetevőkhöz.

Így nem csak egy „tápanyag kézikönyv” lesz az Olvasó kezében, de egy főzési segítség is, ami alapján már nem okoz gondot a szakácskönyvekben kínált ételreceptek „mögé nézni”, és ez alapján tudni azt, hogy mennyi vitamin és más hasznos tápanyag kerülhet a szervezetünkbe a kiválasztott étel elkészítése után.

A cikk eredetije itt olvasható!