Túrófánk Babszi konyhájából

Túrófánk Babszi konyhájából

A fánk nem csak a farsang kiválósága, hanem bármikor bevethető, mindenkinek kedvenc étele. Gyermek, felnőtt egyaránt oda van érte. És ezt lehet úgy is csinálni, hogy egészséges legyen, ugyanaz az íz, mégis elkerülheted vele a fölösleges kilókat.

Hozzávalók kb 30 db fánkhoz

  • 30 dkg házi túró (lehet laktózmentes is)
  • 20 gramm 4:1 édesítő vagy ízlés szerinti mennyiség
  • 2 egész bio tojás M-es méretű
  • 10 gramm sütőpor
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • csipet só
  • vanília kikapart magja, vagy vanília őrlemény
  • Kb.15 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
  • 1 lapos evőkanál útifűmaghéj
  • Kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés

A tojásokat keverjük habosra az édesítővel a citrom reszelt héjával, a vaníliával. A liszteket keverjük össze és tegyük bele a sütőport. A kikevert tojást jól keverjük össze a túróval majd kézzel gyúrjuk bele a száraz hozzávalókat. Hagyjuk állni minimum 15 percet hogy a nedvességet felvegye a liszt.

Ha nagyon lágy még tehetünk hozzá zabpehelylisztet. Kézzel formáljunk kis gombócokat és nem túl forró kókuszzsírban süssük ki. Fogyaszthatjuk házi cukormentes lekvárral, házi csokikrémmel de magában is isteni

Egészségedre!

A cikk eredetije itt olvasható!